Epidemi minangka ujian kanggo kita, nanging ora bisa ngalahake kita

Coronavirus anyar sing dadakan iki minangka tes kanggo perdagangan manca China, nanging ora ateges perdagangan manca China bakal mandheg.

Ing wektu sing cendhak, dampak negatif saka epidemi iki ing perdagangan luar negeri China bakal cepet katon, nanging efek iki ora dadi "bom wektu" maneh.Contone, kanggo nglawan epidemi iki kanthi cepet, preian Festival Musim Semi umume dilanjutake ing China, lan pangiriman akeh pesenan ekspor mesthi bakal kena pengaruh.Ing wektu sing padha, langkah-langkah kayata mungkasi visa, pelayaran, lan nganakake pameran,uga wis nundha ijol-ijolan personel antarane sawetara negara lan China.Efek negatif wis ana lan nyata.Nanging, nalika Organisasi Kesehatan Dunia ngumumake manawa wabah China kasebut didaftar minangka PHEIC, diseselan karo rong "ora dianjurake" lan ora nyaranake larangan lelungan utawa perdagangan.Nyatane, loro "ora dianjurake" iki dudu sufiks sing disengaja kanggo "nylametake pasuryan" menyang China, nanging kanthi lengkap nggambarake pangenalan sing diwenehake marang tanggapan China babagan wabah kasebut, lan uga minangka pragmatisme sing ora nutupi utawa nggedhekake epidemi sing ditindakake.

Ing jangka menengah lan dawa, pangembangan perdagangan luar negeri China momentum pertumbuhan endogen isih kuwat lan kuat.Ing taun-taun pungkasan, kanthi cepet transformasi lan nganyarke industri manufaktur China, transformasi cara pangembangan perdagangan manca uga saya cepet.Dibandhingake karo periode SARS, China kang Huawei, etc. "Made in China" ing peralatan komunikasi, construction machinery, kluwarga Perkakas, dhuwur-kacepetan ril, peralatan tenaga nuklir lan kothak uga Kondhang ing pasar.Saka perspektif liyane, kanggo ngatasi jinis koronavirus anyar, perdagangan impor uga wis nindakake peran, kayata ngimpor peralatan medis lan topeng.

Dimangerteni manawa, amarga ora bisa ngirim barang kanthi tepat wektu amarga kahanan epidemi, departemen sing relevan uga mbantu perusahaan kanggo njaluk "bukti force majeure" kanggo nyuda kerugian sing dialami perusahaan.Yen epidemi dipateni sajrone wektu sing cendhak, hubungan dagang sing kaganggu bisa gampang dipulihake.

Minangka kanggo kita, produsen katup ing Tianjin, iku pancene wicaksana.Tianjin saiki wis ngonfirmasi 136 kasus koronavirus novel iki, cukup sithik dibandhingake karo kutha liyane amarga langkah-langkah efektif saka pamrentah lokal.

Ing dina-dina anyar sing kepungkur, Wuhan ditutup luwih saka sewulan, lan 1.4 milyar wong ora ana ing omah, kanthi efektif ngalangi transmisi nyebar.

Saiki, perusahaan-perusahaan utama wis mulai kerja maneh.Pabrik kita wis disetujoni pemerintah lan resmi wiwit kerja tanggal 24 Februari 2020.

Ora preduli manawa jangka pendek, jangka menengah utawa jangka panjang, relatif marang periode SARS, langkah-langkah pencegahan kasebut efektif kanggo nolak pengaruh koronavirus anyar ing perdagangan luar negeri China: Kaping pisanan, kita kudu nambah tenaga pendorong. inovasi lan aktif cultivate kaluwihan anyar ing kompetisi internasional.Luwih nggabungake dhasar industri kanggo pangembangan perdagangan manca;kaloro kanggo nggedhekake akses pasar lan terus-terusan nambah lingkungan bisnis kanggo ngidini perusahaan manca luwih gedhe kanggo njupuk ROOT ing China;katelu kanggo gabungke construction "One Belt lan One Road" kanggo nemokake pasar internasional liyane Ana akeh kesempatan bisnis.Papat kanggo nggabungake "upgrade pindho" saka nganyarke industri domestik lan konsumsi nganyarke kanggo luwih nggedhekake dikarepake domestik lan nggunakake apik saka kesempatan sing digawa babagan expansion saka "cabang Cina" saka pasar internasional.


Wektu kirim: Feb-28-2020
Obrolan Online WhatsApp!